Mine Thailandske favoritter

Da jeg har rejst en del i asien, bliver jeg ofte spurgt, hvilket af de asiatiske lande jeg vil anbefale at rejse til, hvis man ikke har været i den verdensdel før. Og selvom jeg på mange måder har været begejstret for både Vietnam, Filippinerne, Cambodia og Hong Kong, så er der særligt ét land, der har vundet mit hjerte – i en sådan grad, at jeg i julen i år måtte konstatere, at det altså blev mit ottende besøg i Thailand. 

Paradise Koh Yao

Hvis jeg skal samle alle mine gode og væsentligste grunde til at jeg bliver ved med at rejse tilbage til Thailand, så kan det kort sammenfattes i følgende liste i vilkårlig rækkefølge:

 • De smilende ansigter
 • Thai-folkets venlige og lattermilde sind
 • Den fantastiske og smagfulde mad
 • De smukke farver overalt
 • Det afslappende ø-liv
 • Den frodige natur
 • Mentaliteten
 • Muligheden for æstetik og luksus til fornuftige penge
 • Servicen
 • Infrastrukturen
 • Kulturen

Thailand byder ganske enkelt på en masse af det, jeg elsker og sætter pris på, når jeg rejser.

Lotus blomster

Nedenfor har jeg listet mine tre favoritter i form af øer og steder at bo, som jeg alle har besøgt og haft skønne oplevelser med.

Koh Yao Noi

Denne ø er en relativ nyopdagelse for mig, men ikke desto mindre har jeg været her hele to gange indenfor de sidste to år, senest i vinteren 2018/2019. Øen ligger i Andamanhavet mellem Phuket og Krabi og kan nås på blot en times sejltur med longtail boat fra Phuket og nogenlunde det samme fra Ao Nang i Krabi. Det giver en fantastisk mulighed for på kort tid at undslippe det overrendte og turistmættede Phuket og få den ro og ø-stemning, som jeg ofte længes efter til enten at starte eller afslutte en ferie.

Paradise Koh Yao

Når det gælder valg af resort, kan man ikke sige, jeg har været speciel opfindsom, da jeg begge gange har valgt at bo på hotel Paradis KohYao, af den simple årsag at det i mine øjne i særdeleshed lever op til sit navn – paradis! Stedet emmer ganske enkelt af ro og afslapning. Værelserne ligger på en skråning hvoraf flere af dem har den vildeste udsigt over havet. Æstetikken er i højsædet, og det betyder altså en del for sådan en som mig. Restauranten ligger direkte ned til stranden, hvor man om aftenen kan vælge at spise under åben himmel, og maden er i øvrigt super lækker. Servicen er helt i top og personalet er både opmærksomme, smilende og imødekommende.

Man skal dog forberede sig på, at der ikke er meget at foretage sig udover at læse bøger og slappe af, selvom det selvfølgelig altid er muligt at leje en kajak eller en longtail boat og sejle ud til nogle af de omkringliggende øer og snorkle. Men har man svært ved at finde ro, og vil man gerne kunne shoppe og vælge mellem et hav af forskellige restauranter, så er det ikke stedet man skal tage til. Her handler det mere om ro, ro, ro.

Paradise Koh Yao

Link:

https://www.paradise-kohyao.com

Koh Lipe 

Koh Lipe

Koh Lipe ligger i den sydlige del af Thailand næsten nede ved grænsen til Malaysia, og når jeg fremhæver dette sted, er det blandt andet fordi, det er et af de steder i Thailand, hvor jeg har fundet noget af det smukkeste badevand. Øen er ikke specielt stor, og min oplevelse er egentlig, at der er temmelig mange turister, der har fundet vej dertil, måske på grund af placeringen tæt på Malaysia. Men mit held, da jeg besøgte Koh Lipe, var, at jeg lidt ved et tilfælde havde fundet to bungalows, som lå direkte på standen på et ressort, der hedder Ten Moons.

Ten Moons Resort

Det er det sidste ressort på stranden, og ligger lidt gemt af vejen og er derfor ikke et sted, hvor øens øvrige turister valfarter til. Det betyder blandt andet at solopgangen kan opleves helt alene og uforstyrret, og at stranden kun deles med enkelte andre beboere på resortet. Lige ved siden af Ten Moons Resort ligger i øvrigt et andet ressort ved navn Serendipity Beach Resort, dette ligger oppe på klippesiden og altså ikke nede på stranden som Ten Moons, men stedet har til gengæld den vildeste udsigt over havet. Her har jeg ikke boet, men kun luret ind ad panoramavinduerne og tænkt, at det måtte blive næste gang, jeg besøger Koh Lipe.

Udsigten fra Serendipity Resort

Stranden, hvor disse to resorts ligger, hedder Sunrise Beach og byder på et væld af forskellige spisesteder. Her kan jeg blandt andet anbefale at spise på det meget stemningsfyldte og hyggelige sted ved navn Castaway Resort, hvor maden ikke kun er billig men også særdeles god, og det samme gælder deres cocktails.

Koh Lipe

Da Koh Lipe som nævnt er en forholdsvis lille ø, er der ikke voldsomt meget at opleve på selve øen, altså udover livet i og ved havet, hvor særligt strandstækningen på Sunrise Beach er en god gåtur værd i det fine lyse sand. Og så er der selvfølgelig også her rig mulighed for at snorkle på revet, der ligger lige ud for strandbredden.

Azurblåt hav ved Koh Lipe

Links:

http://www.tenmoonsliperesort.com

https://serendipityresprt-kohlipe.com

https://castaway-resorts.com

Railay Beach

Phra Nang Beach, Railay

Railay Beach ligger et kvarters sejlads fra byen Ao Nang i provinsen Krabi. Du kommer nemmest dertil ved enten at flyve direkte til Krabi lufthavn og derfra tage en taxa til Ao Nang (ca. 20 minutters kørsel) eller flyve til Phuket og sidenhen tage en taxa til Ao Nang (ca. 3 timers kørsel fra Phuket). Ved stranden i Ao Nang tager du så en longtail boat til Railay Beach.

Trods det at man skal sejle derud, er Railay faktisk ikke en ø, men en halvø, som er forbundet med fastlandet, det er bare ikke muligt at køre dertil i bil.

Jeg har været på Railay i alt fem gange, det første besøg ligger 25 år tilbage, det seneste var i 2017, og man kan vist roligt sige, at der er sket en del med stedet, siden jeg var der første gang. Når jeg husker tilbage på mit første besøg, kan jeg godt synes, det er ærgerligt, at der i dag er så mange flere turister, da det betyder, at man ikke længere helt opnår den der skønne følelse af at rejse til en næsten øde ø. Men trods tilvæksten af turister, kan Railay stadig noget i mine øjne. Der er fx ingen biler derude og kun ganske få butikker, hvilket jeg synes er rigtig rart, fordi jeg netop nyder at slippe væk fra forbrugsmekkaet med salg af dårligt producerede syntetiske t-shirts, plastik solbriller og billig elektronik. Jeg rejser oftest til Thailand for at nyde de smukke omgivelser, naturen og lidt fred og ro, og derfor kan jeg godt lide at kunne sejle væk fra ovenstående, og komme ud til Railay Beach, hvor jeg stadig kan opleve en afslappet og rolig stemning. Trænge man en aften til lidt ramasjang og til at shoppe og have et større udvalg af restauranter, kan man altid tage en longtail boat til Ao Nang, de sejler i pendulfart næsten hele døgnet.  

Øst og vest

Railay er delt ind i en øst- og en vest-side, og der ligger ressorts på begge sider. Jeg foretrækker at bo på vest-siden, da det er her, stranden er bedst, og her jeg synes, der er hyggeligst om aftenen, hvor en fantastisk solnedgang sætter scenen, der bedst nydes på et tæppe med en kold Singha Beer i hånden.

Man kan også bo på øst-siden, men her er stranden ikke rigtig velegnet til badning, vandet er ikke så smukt og der er ikke en decideret strand, man kan ligge på.

Om dagen kan man fra både øst- og vest-siden gå turen om til Phra Nang stranden, der byder på kridhvidt sand og turkisblåt vand. Grundet den smukke strand, er stedet desværre også over årene blevet et decideret turistmål, som folk kommer sejlende til fra fastlandet på 1-dags ture. Men bevæger man sig ned i den fjerneste ende af stranden, kan man stadig få en følelse af at være næsten alene i paradis. Man kan ikke bo på Phra Nang stranden.

Aktiviteter

Udover strandlivet er Railay også attraktivt for klatrer, da stedet har nogle store klippevægge, som er velegnet til netop det formål. Der udlejes udstyr og arrangeres undervisning, hvis man har lyst til at prøve kræfter med det. Et par gange har jeg lejet kajak og sejlet ud til nogle af de imponerende smukke klippeformationer, der ligger ud for vest-stranden. Men bortset fra det så handler livet på Railay mest om at slappe af, lave så lidt som muligt og ellers bare nyde den lidt backpacker-agtige stemning, jeg synes, kendetegner øen.

Trænger man en dag til at se noget andet, kan man altid booke en tur til nogen af de omkringliggende øer som fx de populære Phi Phi-øer, der dog i mine øjne er blevet alt for turistede de senere år, måske fordi jeg kom der første gang for 25 år siden, hvor der kun var en enkelt ’gade’ på øen. Da jeg kom tilbage dertil for ca. 12 år siden, blev jeg så skuffet og ærgerlig over at se, hvordan øen havde udviklet sig, så jeg trods det, at vi havde booket to ikke-refunderbare overnatninger, tog den første færge væk fra øen.

Er du lige som jeg vild med det thailandske køkken, kan jeg også anbefale at melde sig til et madlavningskursus i Ao Nang. Det kan bookes fra dit hotel eller en af rejsearrangørerne på Railay. 

Overnatning på Railay

Jeg har altid boet på Railay Bay Beach Resort, fordi jeg synes, det ligger godt placeret på vest-stranden, det har to pools – en der ligger lidt tilbagetrukket, hvor der er meget roligt, og en der ligger lige ned til stranden, hvor der er lidt mere liv. Restauranten er relativ stor og har et varieret menukort med stort set alle tænkelige thai-retter. Jeg har både boet i family-rooms og i private villas og begge dele er pænt og rent. Deres private villas er lidt mere luksuriøse, og prisen er naturligvis derefter. Jeg er dog sikker på, der også findes andre gode steder at bo på Railay.

Link: https://www.krabi-railaybay.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Tilmeld din email og få besked om nye blogindlæg
Tilmeld din email og få besked om nye blogindlæg